Wednesday, 2 December 2009

A fost sau nu a fost rivoluţie?

Aseară au avut loc nişte manifestări atât de spontane că ne-au uimit pe toţi. Am văzut la televizor o tanti care a "trecut instantaneu" pe acolo şi avea la ea din întâmplare un steag şi o pancartă. Wow! Adică eu, de fiecare dată când mă plimb cu steagul şi cu pancarta la mine, nu dau niciodată peste vreo manifestare. Mă întreb de ce. La voi cum e când vă plimbaţi cu pancarte şi steaguri la voi? Aţi pescuit o revoluţie, o grevă, ceva? Aşa.. "instantaneu".

Mai, şi ce coincidenţă, în toate oraşele, manifestanţii "spontani" şi-au tipărit, tot instantaneu, aceeaşi poză pe pancarte. Uimitor, dar, evident, tot coincidenţă. Am mai văzut o tanti care îşi extrăgea din geacă steagul şi şi-l punea pe ea. Deci, clar, femeia avea pe post de captuşeală un steag, păi normal, că aşa fac şi eu. Şi voi, nu?

Băi şi cum scandau ăia aplaudând! Băi ce frumos! Mi-a adus aminte discursul lui băse din 22 de la ora 9 când aplaudacii aplaudau fix exact aşa, aşa cum îl aplaudau şi minerii pe Iliescu în 1990, cum îl aplauda toată lumea pe Ceauşescu... Băi ce coincidenţe! Merveioz! Nu?

Te doare mintea. În 22 noiembrie românii au votat 63% cu comuniştii. 32 cu băsescu, 31 cu geoană. Şi acum să ieşim în stradă să urlăm că jos comuniştii, jos PSD-ul. Păi de ce numai comuniştii de la PSD sunt naşpa? Ce, ăia dela PDL or fi mai breji? Sau încă mai are cineva impresia că PDL-ul musteşte de anti-comunişti? Hai mă, că nu ne-am născut ieri. Cu toate că aşa par unii. Păi şi de ce jos? Noi i-am pus sus. Dacă vrem să îi dîm jos, putem, dăm cu votul. Adică încă mai putem, după ce schimbă băselu constituţia nu ştiu dacă o să mai putem.

Eu nu înţeleg de ce băselu şi cu pedeleii sunt aşa de contra PSD. Păi cu PSD s-a aliat băse de câte ori în ultimii 5 ani? Şi de ce e anti Iliescu aşa brusc? Păi nu pe lângă Iliuţă s-a gudurat în 1990 când a preluat minerii de la Cozma şi i-a trimis pacheţel la Bucureşti? Şi nu cu PSD se va alia şi în continuare de câte ori interesele patriei - reprezentată de familia domnului preşedinte - o vor cere?

Şi chiar mai are cineva impresia ca votând cu băse va vota contra PSD? În condiţiile în care psd-ul e plin de gudurei care vor şi ei la ciolan. Şi care o să facă frumos pentru un pic de os, indiferent cine iese. Vă amintiţi aia cu "ciocu mic" ? Clasică! Hai mă, să lăsăm grădiniţa şi poveştile cu lupul cel rău. Că nu e băsescu zmeu şi nici făt frumos şi tot aia e valabil şi pentru geoană.

Păi, dacă punctul 8 din acea proclamaţie de la Timişoara care apărea mare pe pancarte s-ar fi materializat, aşa cum era normal după ce băsescu a condamnat comunismul, într-o lege care să interzică foştilor membrii PCR să deţină funcţii de conducere în stat... oare cum arătau alegerile de azi? A? Aha ha... chiar aş vrea să văd asta. Zău. M-aş simţi puţin răzbunată pentru 89, pentru 90 ... pentru multe.

Mie mi-e scârbă de politică, mi-e scârbă de foştii PCR-işti, indiferent de partidul în care se află acum. Mi-e scârbă că trebuie să votez cu geoană. Dar ceea ce e evident, şi la mintea cocoşului, este că eu, ca mic întreprinzător, nu am nici o şansă în România lui Băsescu. Deci cu toată scârba... nu pot decât să votez cu geoană. Măcar eu votez cu scârbă, nu cu drag ca lingăii lui băse. Cu toate că nu ştiu cât de mult contează şi asta.

Deci, a fost rivoluţie? A fost, da acu dooj de ani. Sper că nu degeaba.1 comment:

Alexandru` said...

A fost doar acum 20 de ani, dar si aia la misto :)