Saturday, 7 February 2009

Stapanul Belelelor

Accept prin prezenta multumirile ce vor veni desigur din partea mamei si rudelor de gradul 1, 2 si 3, precum si mai indepartate, ale domnului Boc, pentru urarile mele de sanatate, viata lunga si prospera si cat mai multa dragoste in toate pozitiile posibile, in cele mai interesante locuri si cu cele mai dragute obiecte care imi vin la gura, urari pe care le adresez de cand m-am uitat la stirile de astazi. De altfel imi exprim speranta ca religia domnului Boc contine cat mai multi sfinti, dumnezei, obiecte si lacase de cult, care au o pondere deosebita in urarile de mai sus.

Deci, trilogia incepe cu un taram minunat, numit Romania unde...

Se mai pun niste taxe, pe langa alea de 75 % cat era pana acuma pe tigari si pe alcool. Bravo! Felicitari. Felicitarile mele sunt principiale, pentru ca orice viciu se plateste. In afara acestui principiu mi se face negru in fata ochilor cand ma gandesc ca iar se scumpesc tigarile.
De ce se pune taxa peste taxa de taxa de viciu? Simplu: ca sa intre mai multi bani la buget. Pentru ca e criza si da firmele faliment si nu mai plateste taxele. Cu toate ca, daca stam sa calculam, s-ar rezolva aceasta problema daca ar impozita corect firmele unor neni (nu spui cine, persoane importante) care s-au obisnuit sa joace basket cu pliculetul in buzunarele cui trebuie (nu spui cui, cui da legi tampite) si sa considere taxele asa, o chestie pentru fraieri.

Si cand te gandesti ca fraierii aia de comercianti cinstiti spun ca asta va duce doar la dezvoltarea pietei negre si ca de fapt la buget vor ajunge mai putini bani! Pfff! ce stupizi. Bineinteles ca eu imi voi lua tigari la negru ca sunt la juma de pret fata de magazin, dar eu sunt doar exceptia care intareste regula. Restul de cetateni cu spirit civic isi vor cumpara din magazine la preturi chiar mai mari decat in restul europei, ca sa sprijine economia si partidul si conducatorul nostru iubit.

Partea a doua din aceasta trilogie mirifica a Stapanului Belelelor este strans legata de prima. Se pune taxe pe benzina. De ce este aceasta parte separata de celelalte din partea intai? Simplu. Cu toate ca si prima parte este plina de rahat pe acre ni-l servesc politicienii cu lingurita, in partea a doua ni-l servesc cu polonicul. Un simplu silogism:

Daca se pune taxa pe carburanti inseamna ca se scumpesc carburantii.
Daca se scumpesc carburantii inseamna ca se scumpeste transportul.
Daca se scumpeste transportul inseamna ca se scumpesc toate marfurile transportate de la paine la chiloti. (de utilitati nici nu mai aduc vorba)

Din acest rationament la mintea cocosului (care, evident, are un avantaj net fata de mintea domnului Boc) rezulta ca guvernul rezolva criza financiara facandu-ne viata mai scumpa (cu o treime!). Deci, asa cum inainte de opjnoua noi crapam de foame dar in Romania era raiul pe pamant si toti eram fericiti, acum, in moment de criza, suntem niste someri fericiti care tinem cura de slabire, nu ca n-am avea ce manca, dar asa suntem noi, mai smecheri.

V-am tinut in suspans cu primele doua parti iar acum sa va delectez cu deznodamantul.

Avand in vedere ca Romania a devenit deja cu 5 minute mai prospera inca de cand am aflat ca se pun taxe (nu-i asa ca si voi iubiti taxele? da, si eu), dar nenea Boc nu se incurca cu jumatati de masura ci merge pana la capat, a mai gasit o smecherie sa ne faca si mai fericiti! Deci, fiti atenti, ca Romania va deveni in curand cu 10 minute mai prospera, o sa ne invidieze si Elvetia.

Dupa cresterea preturilor (la tot ce se vinde), urmarea logica este bineinteles inghetarea salariilor! Cum, nu vedeti in ce fel magic acest lucru va ajuta economia Romaniei sa creasca si oamenii din ea, adica romanii, sa fie mai fericiti si mai bogati si mai prosperi? Nici eu. Si asta demonstraza clar cat de imbecili suntem noi, muritorii de rand, pe langa logica inimaginabila a celor care ne conduc si pe care cu drag i-am ales si ii sustinem. Bineinteles ca noi putem sa presupunem ca o sa fie cam nasol pentru noi daca vom avea aceleasi salarii de rahat in schimb cletuieli cu 33% mai mult. Gresit! Cat se poate de gresit! Vom fi in culmea fericirii. Romania va fi singura tara care va supravietuii crizei economice! Voi nu intelegeti cum, si nici eu, dar sigur asa e!

P.S. Doresc sa multumesc pe aceasta cale doamnelor de la primarie si de la prefectura cu care am jucat ieri 6 ore trivia pe mirc, altfel m-as fi plictisit la servici.

P.P.S. Tot pe aceasta cale as dori sa mentionezca nu i-am uitat pe colegii si pe papusarii din spatele domnului Boc, care au facut toate aceaste lucruri minunate posibile pentru noi. Ca si lor le transmit acelasi urari si ma gandesc la ei si la anumite organe genitale aflate in mijlocul unor actiuni diverse, in diverse locuri de veci ale rudelor decedate (sau in curs de) si alte asemenea locuri pitoresti si cu verdeata unde le urez sa ajunga cat mai repede.

No comments: