Wednesday 8 April 2009

cerere de casatorie

Frate, cineva la noi în parlament se plictiseste. Homosexualii vor casatorie? Nu le dăm. Şi de al dracului, le şi luăm ceva. Dar ce să le luăm? Nu prea avem ce, că vine UEle şi ne dă peste bot. Atunci hai să le mai dăm ceva la ailalţi. Le dăm un căcat de lege, că nu suntem în stare să le dăm ceva de doamne-ajută.
Deci, hai să le dăm la ai noştrii heterosexuali şi o logodnă oficială. Că poate le dă prin cap poponarilor să se logodească şi nici măcar aia să nu aibă voie. Hă hă!

Şi uite aşa, le dăm piţipoancelor o şansă la banii cocalarilor cu care şi-o trag în scârbă pentru un suc, şi o frică de pizdă de nemaivăzut celor care ar vrea şi ei să şi-o tragă fără bătăi de cap. Pentru că acum legea îţi dă şansa, ca femeie, să te fuţi şi să pretinzi. Nu ştiu ce idiot a avut ideea asta perfect cretină de a legifera fututul în halul ăsta. Pentru că poţi proba în tribunal prin orice metodă logodna, de exemplu să aduni trei din prietenele tale piţipoance care să jure cu mâna pe biblie că nenorocitul cu bani ţi-a promis că te ia de nevastă. Şi uite aşa te faci cu bani de shoping pentru toate patru.

Şi vin eu şi spun aşa, în virtutea bunului simţ:

- căsătoria, ca act social, este perimată şi nu ar trebui să existe
- căsătoria ar trebui să părăsească definitiv statutul "civil" şi să devină exclusiv un ritual religios, care să se desfăşoare în biserici şi temple şi să aibă exact semnificaţia pe care cultul în cauză o dă acestui ritual
- pentru reglementarea unor aspecte sociale de familie şi uniune în cadrul societăţii ar trebui să se introducă o uniune civilă, care să nu aibă statut de căsătorie, între oamenii care doresc să îşi asume împreună anumite responsabilităţi, cum ar fi creşterea unui copil, propriu sau adoptat, să împartă bunurile, să aibă acelaşi nume, să obţină anumite lucruri. această uniune să fie reglementată printr-un contract, unde să se specifice exact condiţiile de coabitare.
Cu toate că acest ultim lucru nu este neapărat necesar decât în cadrul legislativ deficitar care există la noi în ţară.

Aşa, s-ar rezolva şi problema homosexualilor, s-ar mai rupe un pic biserica de stat, ceea ce nu poate fi decât ceva pozitiv, şi am sta şi noi mai liniştiţi pentru că toate treburile ar fi clare, căsătoria ar căpăta un statut aşa cum îl merită, homosexualii ar fi mucles, pentru că ar avea uniunea civilă prin contract iar partea cu căsătoria ar cădea pe capul bisericii, să se certe cu biserica dacă au chef, practic toată lumea ar fi liniştită şi cu drepturi egale.

Dar de ce să fie simplu, când poate fi complicat...

4 comments:

Petre said...

Aştept cu nerăbdare legiferarea amendamentelor tale privind căsătoria. Din păcate, am mers deja pe varianta clasică şi mi-am luat-o urât de tot. Poate până data viitoare când o comit şi îmi pun iar pirostriile pe cap se mai schimbă ceva. Dacă nu, votez pentru concubinajul prelungit.

salahhe said...

Tu inca nu ai invatat ca tu votezi ce vrei si iese ce vor altii?

Petre said...

Ba da, si inca pe propria piele. Dar sunt foarte incapatanat din fire...(sau poate doar utopic?).

salahhe said...

Imi place incapatanarea. Ar trebui sa o aiba mai multi.