Saturday 11 April 2009

Poveste cu coae şi nani nani.

Noi românii ne-am pierdut ceva ca popor la un moment dat. Sau poate ca nu. Poate că doar avem nevoie acum de ceva ce istoria ne-a mai dat şi în alte vremuri. Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, măreţele umbre din istoria noastră. Avem nevoie de un conducător cu coae. Că parcă e vremea. După ce ne-am lăsat călcaţi în picioare de comunişti, avem nevoie de o gura de aer românesc. Românii, de oriunde, nu au fost niciodată comunişti. Întotdeauna am fost manipulaţi de o mână de oameni cu puterea în dinţi.

Şi acum la fel. În România ne lăsăm aiuriţi de Băsescu, un comunist, aproape recunoaşte el însuşi. Poporul bagă botul la fanfaronada lui de maimuţoi aşa cum, în 1990 au băgat botul minerii la Iliescu. Se pare că românul de rând judecă mai greu şi tind să uite că Băsescu le-a dat mijlocul de transport minerilor să vină şi să omoare intelectualii care voiau, şi probabil că ar fi obţinut, eliberarea de KGB şi Moscova a poporului Român. Uităm cine ne sunt duşmanii şi îi lăsăm să ne conducă.

Şi asta doar pentru că nu avem un român care să se ridice, să pună mâna pe sabie şi să demonstreze că avem coae.

UE, Moscova, America. Astea sunt marile puteri de care ne fofilăm noi? Românii au o istorie întreagă de pişat pe marile puteri. Imperii de care s-ar teme acum şi Americanii. Ne pişăm ca popor pe oricine vrea să ne fută în cur. Doar de-am avea un conducător cu coae...

A fost Revoluţie în Moldova. S-a stins. Au stins-o cei care trebuiau să o conducă. Marţi Moldova ar fi trebuit să fie liberă. N-a fost, pentru că revoluţia a fost trimisă la culcare de către primar şi alţii, liberali şi democraţi. Şi revoluţia încă doarme somnul cel de moarte din care românii din Moldova nu se mai deşteaptă. Nu pentru că le-ar fi frică, ci pentru că nu au un conducător cu coae.

Stalin, Lenin, Ceauşescu, Iliescu, Voronin, Băsescu, câţi papiţoi mai avem de suportat până să se ridice acea sabia românească care să taie coaele duşmanului şi să se ridice pentru noi? Cât mai avem de dormit?

Am râs că Moldova transmitea la televizor desene animate în timpul revoluţiei. În România văd tineri cu belciuge în nas, ca sclavii africani. Şi nu mă deranjează că au belciuge, ci că sunt sclavii sistemului. Văd tineri beţi, drogaţi, care nu ştiu cum să se mai adoarmă ca să nu se mai deştepte niciodată. Văd prostimea cu lanţuri de aur la gât făcând legea. Văd curvuliţe fără creier devenind targetul televiziunilor şi nulităţi devenind idolii tinerilor.
Pe de o parte e bine, că se alege mai bine şi mai curat grâul de neghină. Pe de alta e rău, suntem adormiţi, ni se cântă nani nani de la preşedenţie, ni se cântă nani nani de la Europa, ni se cântă nani nani din America. Şi noi dormim. Prostimea se îmbată cu apă rece.

Deşteaptă-te române!

Dar şi când ne-om deştepta... şi când s-o ridica unul cu coae cu sabia... să te ferească toţi zeii pământului. Şi ştii la ce visez eu? La unu cu coale cât caru, mă. Să taie şi să spânzure tot ce e ipocrit în ţară. Să îi pună pe toţi la locul lor. Să taie tot ce e hoţie şi minciună, şi Băseşti, şi Becali, şi popi, şi udemerişti, şi Vadimi. Că eu m-am săturat.

M-am săturat să vină un maimuţoi să le povestească ardelenilor cât de unguri sunt ei când în Ardeal 90% din "maghiari" n-au pic de sânge unguresc în ei dar le cântă Lazlo Tekes nani nani; ca să vină Vadim să le explice românilor nemaghiarizati din Ardeal că vecinii lor le sunt duşmani şi hai să le dăm în cap. Nani nani, nani nani, m-am săturat de nani nani!

M-am săturat să văd popii imbecilizând poporul numa ca să îşi îngraşe ei burţile. Nu mai vreau să văd copii care sunt manipulaţi religios prin manuale. M-am săturat de popi. M-am săturat să îi văd tălâmbi şi guşaţi la televizor trădând pe faţă credinţa. M-am săturat ca Dumnezeu să fie murdărit de religii, m-am săturat de cruciaţi şi talibani care să omoare în numele unui dumnezeu sau altul. M-am săturat să ne murdăreacă credinţa. M-am săturat de intrigile popeşti şi de manipulearea bisericească. Din catedrale se aude nani nani.

M-am săturat. M-am săturat să îmi amintesc de zilele din 89 cand eram doar un copil şi strigam în stradă şi îmi spunea tata că de acum o să fie bine. M-am săturat să mă mai doară anul 1990. M-am săturat de trădare, de minciună, de hoţie, de ipocrizie, de somn. Ridică-se acum un Vlad cu sabia, eu l-aş urma oriunde. E vremea să ne deşteptăm o dată dracului. Să ne amintim de demnitatea noastră ca popor.

Deşteaptă-te române! De oricare parte a prutului ai fi.

Să fiu acum în locul lui Băsescu şi să am coae, m-aş ridica şi aş cere lui Voronin să plece din Moldova. Şi cu mine aş ridica tot poporul român. Şi m-aş duce în Moldova, aş lua sabia, le-aş tăia capul tuturor trădătorilor şi l-aş proclama pământ românesc. Dar eu nu sunt Băsescu, şi nu am coae şi aud, chiar şi acum de la palatul Cotroceni un cântec suav: Nani nani...

6 comments:

Anonymous said...

Valea mah de aici cu aberatiile tale! Nu stii nici cat negru' sub unghie despre situatia geo-politica in care se afla Romania acum...gandeste-te la NATO si UE! Lasa-te de scris...serios...;)

salahhe said...

Ma, io nu vorbeam de situatia goe-politica, io vorbeam de coae. Somn usor.

OriginalCopy said...

Un articol cu esenţă, pentru cei ce înţeleg. Bravo.

bozy said...

Romania n-are coae, n-are tinere de minte, n-are coloana vertebrala.
Suntem vai de steaua noastra. Daca cineva vrea sa ne ia pe la spate suntem in stare doar sa-i convingem sa se dea cu margarina sa nu ne usture prea tare... Suntem unsi cu cacat

Vaan said...

M-am săturat ca Dumnezeu să fie murdărit de religii...
Ai spus ceva greu de gasit!

Dumnezeu e dragoste si e Unul singur!

Ce cauta diferitele crezuri cand Adevarul este Unul singur?

Iuly said...

un articol de nota 10.
si cum au zis poetii:
"unde esti tu, Tepes, doamne..."