Tuesday, 9 June 2009

love and marriage...

Lege la promulgare

Declaratie pe propria raspundere, inainte de casatorie

Viitorii soti vor trebui sa depuna o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu cunosc niciun motiv de natura legala care sa impiedice incheierea casatoriei, daca presedintele Traian Basescu va promulga o lege pentru modificarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila.

Parlamentul a trimis la promulgare, presedintelui Traian Basescu, o lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila.

Legea modifica, printre altele, si prevederile referitoare la intocmirea actului de casatorie. Astfel, potrivit legii trimise la promulgare, ofiterul de stare civila va solicita viitorilor soti, in plus fata de documentele prevazute in prezent de legea nr. 119/1996 (declaratia de casatorie, actele de identitate, certificatele de nastere si certificatele medicale privind starea sanatatii), si o declaratie pe proprie raspundere ca nu cunosc niciun motiv de natura legala care sa impiedice incheierea casatoriei.

Legea de modificare a legii nr. 119/1996 armonizeaza legislatia in materia starii civile cu normele incidente reglementate in cuprinsul altor acte normative.

Totodata, legea reglementeaza conditiile tehnice necesare informatizarii starii civile, prin constituirea unor fluxuri de comunicatii intre autoritatile administratiei publice locale si cele centrale, care sa permita preluarea informatiilor specifice in Registrul national de evidenta a persoanelor.


Deci, da? Ati inteles? La mine e ceata. Ce?

No comments: