Thursday, 9 July 2009

another e-mail from hell

Fraţilor, schimbaţi-vă mentalitatea până când mai aveţi timp. Iar am primit un mail de care va povestesc imediat, dar mai întâi poza:

Oare ce text ar putea însoţi o astfel de imagine? Să vedem:

Sindromul Dorel se raspandeste mai repede ca gripa noua! Vedem aici cum mai multi muncitori care pun umarul la ridicarea pasajului Basarab reusesc o performanta greu de atins: sa sape un sant pe sub o masina si sa o blocheze. Teoretic, soseaua Nicolae Titulescu din capitala este inchisa. In realitate, insa, multi soferi care stau in zona circula, chiar daca lucrarile la pasajul Basarab, cel care si-asa se suprapune cu retelele de utilitati, sunt in plina desfasurare. Cam pe aceste coordonate s-a bazat si nefericitul care si-a parcat masina ieri dimineata, pe curat. Peste numai patru ore a gasit-o in acelasi loc. I-a fost imposibil sa o urneasca, insa. O echipa de Dorei l-a "executat" cu cateva miscari iscusite de cazma. "Mai scoate masina daca poti!" si-au zis, pesemne, baietii, razandu-si in barba. Acum, nu stim cat regulamentar a parcat omul. Da' nici asa sa te trezesti cu masina pe post de copertina la transee parca nu-ti arde! Fotografia ii apartine utlizatorului www.stirileprotv.ro, Eugen Casandra. Tot de la el aflam ca soferul n-a reusit nici pana acum sa-si ia masina din zona

Păi da, primul lucru care ne trece prin minte este să îi plângem de milă săracului posesor de BMW care n-a făcut decât să îşi parcheze cu o nesimţire crasă automobilul acolo unde alţii munceau. Băi, deci pe bune, mi se rupe sufletul de mila ăluia. Dar ştii cum, de nu mai pot!

Eu vreau prin prezenta să zic "mulţam" ălora de i-au aranjat pe nesimţiţii din imagine. Bravos. Şi la mai multe. Că merită. Cât despre autorul textului: nene, dacă vrei să nu te trezeşti cu maşina copertină la tranşee N-O PARCA CA UN BOU! (cacofonia, deşi neintenţionată iniţial, merge la context). E adevărat că nimănui nu îi convine să se lucreze pe locul său de parcare, dar şi asta face parte din ale vieţii la oraş. Dacă nu din bun simţ, atunci măcar de frică să se respecte munca altuia. Că tot cu frica s-au civilizat şi alţii.

Domnu' cu bemveu, io vă zic aşa: dacă a ajuns o echipă de muncitori să vă înveţe cum e cu bunul simţ, e cazul să vă reevaluaţi oarece principii de viaţă. Cu "las'o bă mere şi aşa" nu facem ţara asta una în care să ne facă şi plăcere să trăim.

Şi dacă se gândeşte vre-unu acum că "în altă ţară n-o păţea" are dreptate. Pentru că în altă ţară nu s-ar fi parcat boul acolo. Din bun simţ, de frică sau de ruşine. Respectul faţă de tine începe cu respectul faţă de ceilalţi. Până nu pricepem asta, o să o tot păţim.

Apropos, pentru că văd că ăl cu bemveu nu şi l-a câştigat prin cine ştie ce inteligenţă, dau şi io o sugestie: meri la nenea muncitorii, cere-ţi scuze că ai fost un bou şi o să îţi pună o platformă metalică să poţi să ieşi (asta dacă nu faci tu rost de una). Şi zi mersi că ai scăpat numa cu atât. Şi data viitoare poate o să fi mai civilizat. Poate...

3 comments:

Alexandru` said...

Honda.

Ehh, acum şi cu tine. Omul ştia el o schemă, dar o fi uitat-o peste noapte şi aia a fost. :)

P.S. said...

Vin cu o rectificare. Nu este BMW, ci Honda. E drept, asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Rezultă doar că în România, nu doar posesorii de BMW sunt nesimţiţi şi cretini, iar acest lucru este de-a dreptul îngrijorător.

salahhe said...

Honda, BMW, Audi, la mine tot in categoria "bemveu" intra. O mai fi si alte marci dar dracu le stie...