Friday, 20 March 2009

Dumnezeu o comite din nou

Printre lucrurile "de tristă amintire" de după 1989 se află, încă prospăt în conştiinţa mea revoltată, manualul de religie în care li se predica copiluţilor nişte enormităţi care dădeau fiori oricărui om normal, ateu sau mai ales religios: dacă nu eşti cuminte o să te calce maşina, dacă te urci în copaci dumnezeu îţi va lua scara de sub tine şi o să cazi şi multe altele la fel de cretine.

Acum, acelaşi dumnezeu cretin inventat de cine ştie ce minţi idioate, o face din nou:
http://www.gandul.info/actualitatea/un-manual-de-biologie-pentru-liceu-ii-invata-pe-elevi-ca-au-fost-creati-de-dumnezeu.html?3927;4044653

De ce nu e asta cusher? Întâi Poziţiile oficiale faţă de teoriile creaţioniste:
  • Creaţionismul este religie, nu ştiinţă, şi nu poate fi predat în sălile de clasă ale şcolilor publice, aşa cum a decis în 1987 Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii. [13]
  • Decizia Consiliului Europei "Creaţionismul nu se va preda în şcoli ca disciplină ştiinţifică" Robert VERESS, Gandul, 06.10.2007 (întreg articolul aici). Parlamentarii Consiliului Europei au decis, cu 48 de voturi şi 25 împotrivă, să ceară statelor membre să se opună ferm predării în şcoli a teoriei creaţioniste ca disciplină ştiinţifică. Creaţionismul neagă evoluţia speciilor prin selecţia naturală şi nu poate fi pus pe picior de egalitate cu evoluţionismul, se arată în rezoluţia adoptată de joi (4 octombrie 2007), de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)[14]
Sursa: www.wikipedia.com


Ceea ce nu înseamnă nimic dacă luăm în considerare cretinătatea atâtor legi şi poziţii oficiale din lumea asta, care chiar dacă sunt create din cauza dorinţei de libertate a gândirii, tot izbutesc să fie cretine.

Însă intervine bunul simţ. Orice creştin care posedă aşa ceva va recunoaşte următoarele fapte simple:
- teoria darwinistă, evoluţionismul, nu este în contradicţie cu biblia creştină interpretată altfel decât mot-a-mot
- teoria darwinistă, la fel ca şi orice altă teorie ştiinţifică, are defectele sale, este supusă îmbunătăţirii şi poate fii oricând contestată şi invalidată de noi dovezi şi descoperiri ale ştiinţei
- evoluţionismul nu pretinde a fi perfect, evoluţionismul este doar cea mai corectă teorie ştiinţifică din punctul de vedere a cunoştiinţelor noastre şi a faptelor ştiinţifice dovedibile
- orice teorie care este bazată pe dovezi, altele decât cele ştiinţifice sau deducţii logice, nu este una ştiinţifică
- la începuturile umanităţii, tot ceea ce nu putea fi explicat era declarat de origine divină, inclusiv fenomene meteorologice, acum explicabile ştiinţific în totalitate, cum ar fi fulgerul. Astăzi nu mai există oameni, creştini sau nu, care să nu fie sau lipsiţi de cultură sau lipsiţi de inteligenţă, care să creadă că Jupiter stă undeva pe nişte norişori şi aruncă cu fulgere cand e el supărat.
- creaţionismul nu oferă explicaţii ştiinţifice ci mitologice, tinzând să pună pe seama unei fiinţe superioare tot ceea ce mintea umană nu a descoperit încă.

De ce este periculoasă teoria creaţionistă? Simplu. Pentru că rupe de ştiinţă cunoaşterea noastră. Ţineţi minte celebrul "crede şi nu cerceta"? Ori tocmai îndoiala şi curiozitatea duc la cunoaştere, la creşterea noastră ca oameni, la evoluţia noastră (ups!). Dumnezeu, dacă există, nu te vrea prost. Biserica, în schimb, da. Creaţionismul nu este decât o unealtă subversivă a bisericii, împopoţonată, ca şi restul mizeriilor pe care ni le bagă pe gât, cu aur şi sclipici. Creaţionismul înseamnă involuţie. Înseamnă transformarea oamenilor în fiinţe manipulabile. Şi aici avem o problemă. Mare. Pentru că istoria ne arată ce se întâmplă atunci când ne lăsăm conduţi orbeşte şi manipulaţi de extremişti (comunism, fascism).

Întotdeauna fanaticii religioşi au argumente închise şi care ajung la concluzii obtuze de genul: aşa vrea dumnezeu. Pe când un om de ştiinţă îţi va răspunde, atunci când nu cunoaşte răspunsul: nu se ştie, nu am descoperit încă. Acest "încă" e cheia libertăţii noastre, pe care nu trebuie să o pierdem niciodată.

Ştiinţa pleacă de la ceea ce există şi poate fi dovedit şi încearcă să formuleze concluzii, apoi se nasc teorii care să fie coerente cu aceste concluzii.

Creaţionismul pleacă de la o concluzie gata luată şi toate demersurile sale pseudoştiinţifice nu sunt îndreptate decât spre găsirea dovezilor care să le confirme ipoteza pe care o ridică în mod nejustificat la rangul de concluzie.

Cum doamne, dumnezeule! să poţi susţine o teorie pentru care lipsa dovezilor palpabile în sprijinul său să fie luate drept argumente în favoarea sa? E ca şi cum ai săpa în pământ şi ai concluziona, din lipsa cablurilor de internet, că dacii şi romanii aveau wireless.

Fraţilor, trezirea! Dacă ne lăsăm copii îndobitociţi şi la şcoală, nu numai de televizor, o să avem viitorul pe care îl merităm.


A altă interpretare, de bun simţ, spun eu:
Currently, I see in Germany, but also in the United States, a somewhat fierce debate raging between so-called "creationism" and evolutionism, presented as though they were mutually exclusive alternatives: those who believe in the Creator would not be able to conceive of evolution, and those who instead support evolution would have to exclude God. This antithesis is absurd because, on the one hand, there are so many scientific proofs in favour of evolution which appears to be a reality we can see and which enriches our knowledge of life and being as such. But on the other, the doctrine of evolution does not answer every query, especially the great philosophical question: where does everything come from? And how did everything start which ultimately led to man?
Sursa: Papa Benedict XVI
Si, pe lângă subiect, niste umor american ateist:
http://www.youtube.com/watch?v=rzXF7YUyU2c&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kF3L359yKjs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7x5rl-LKKCE&feature=response_watch

No comments: