Monday 23 March 2009

Ora tacerii

Băi fraţilor, ati auzit de Earth Hour?

Earth Hour este un produs american de genul Valentine's day pe care mai nou l-am importat şi noi. ce e, pe scurt: o propunere a ecologiştilor ca într-o zi anume, al o ora anume, toţi oamenii să stingă lumina ca să facem economie la curent. Că dacă facem asta să vezi ce minunat o să fie că respiră şi planeta săraca.

Acest produs dă posibilitatea unor vedete tâmpiţele de la noi să se dea puţin rotunzi în clipuri şi să ne povestească cum o să stea ei pe întuneric. Sau cum o să stingă ei becurile şi o să se ducă la concert în nuş' ce piaţă din Bucureşti (unde probabil se va consuma mai mult curent decât toate becurile stinse la un loc). Şi cum iese nuş' care cu câinii în parc ca în fiecare seară şi o să stingă becurile înainte de a pleca de acasă (pai, de obicei nu le stinge?). Şi cum o să îşi stingă măiculiţă doamne şi frigiderele şi filtrul de la acvariul cu peşti şi calculatoarele şi toooot. Pfuai, emoţionant, nu?

Ba mai mult, un magazin de elctronice (LOL) o să stingă şi ei lumina cu tot cu clienţii din magazin (că doar sâmbătă seara e plin de clienţi la ei) şi o să le dea clipuri audio, evident folosind o sursa naturala de energie şi nu curentul (o fi avant o rotiţă din aia cu şoarece care generează curent).

Deci fraţilor, hai să lăsăm bullshit-ul la o parte. Aşa cum nu rezolvaţi nici o problemă socială dând un leu cerşetorilor, aşa nu veţi rezolva nimic cu ora voastră. Doar veţi crăpa de fericire şi mândrie tâmpită rezolvându-vă toate procesele de conştiinţă pentru un an întreg de poluat atmosfera cu maşinile, frigiderele, plasmele şi felinarele de grădină.

Şi încă ceva: lumânările pe care le veţi aprinde aşa romantic fac exact tot rău atmosferei, dragii mei, că şi alea poluează. Adică ştiţi, transformă oxigenul în alte gaze, relativ toxice, exact ceea ce fac şi carburanţii care sunt arşi pentru a avea noi curent. Ba, dacă stau să mă gândesc că mai există curent şi de la centralele hidro şi alte surse nepoluatoare, mai mult rau decât bine e posibil să faceţi.

Dar, aşa e omul, sare şi din lac în puţ dacă dă bine la conştiinţă. Hai mă, salvaţi planeta 60 de minute, să terminăm şi cu asta şi să ne putem reapuca s-o distrugem după aia.

PS: io în ora aia o să fiu pe net. Da' îmi scot laptopul din priză ca să nu consum curent. Parol!

No comments: