Saturday 20 June 2009

adevarul gol, golut si pe de-a moaca

Fratilor, astazi am avut parte de o revelatie. Amuzanta. Ma dau jos in gara din Bucuresti, imi aprind, bosumflata, tigara (ca sa devin nebosumflata de la primul fum tras cu sete in piept, multumesc cui a descoperit tutunul) si ma pornesc cu o lene studiata si deloc simulata, catre mac donalds unde sa stau sa rontai o saorma cumparata de la springtime.

Ca oricarui roman veritabil, imi atrage privirea cuvantul "gratis", amplasat mare si de mai multe ori pe un stand rosu. Ma uit sa vad de ce beneficiem gratis, platind pretul de trei ori, si vad "Adevarul gratis aici". Fantastic! Evident, sigla ziarului nu imi lasa loc de interpretari, cu atat mai putin poza cu el. Iar sub, o bulina care ma informeaza ca si cotidianul a devenit gratuit (tot ziarul, din pacate). Ca orice roman veritabil, neavand nevoie de niciuna din publicatiile respective, ma uit sa vaz daca mai sunt, eventual sa iau si eu unul (ca sa fac oare ce cu el?). In toneta, in locasul unde trebuiau sa stea ziarele gratuie (acum probabil ambalaj de branza si prune in Obor), o gramada duios de familiara de... gunoaie.

Iata, deci, dragi frati romani, ca, in Bucuresti, am descoperit Adevarul in cotidian: GUNOI.
Nimic mai sugestiv. Bucurati-va si voi de revelatia mea ca eu m-am bucurat 3 minute cu gura pana la urechi de incepusera babele sa se scuipe in san mai rau ca artezienele... deh, sunt din provincie, imi permit.

Inca odata: GUNOI. Da?

4 comments:

Alfreero said...

noa, dara, vezi ca ai uitat gramatica in tren. sau a refuzat sa coboare intre mitici? :)

salahhe said...

Mai exact, la ce te referi? Am urmarit textul si nu vaz v'o impietate la adresa gramaticii. Nu zic ca n-o fi. Da' care?

Alfreero said...

Ca orice roman veritabil, imi atrage privirea cuvantul - "ca oricarui" suna mai bine
neavand nevoie de niciunul din publicatiile respective :)
ncepusera babele sa se scuipe in san :))

nu ca's circotas, da' ma plictisesc la job

salahhe said...

Mda... recunosc si imi fac ferm autocritica. Da' la fraza cu babele nu ma prinz, fa un pustiu de bine daca tot te plictisesti....