Friday 23 February 2007

Google - best place to work ... or not

Auzisem de mitul Google dar nu l-am bagat in seama prea tare. Americanii cu ale lor. Azi am primit in mail linkul asta:

http://www.youtube.com/watch?v=XdrctZ3EDPU&feature=related

FREEEEEKY!
Sfanta Diana, americanii astia s-au tampit de tot sau ce? Primul lucru la care ma gandeam in timp ce urmaream treaba asta era ca trebuie sa merg sa ma ascund pe undeva, intr-un colt, in intimitate. E inuman. Adica 5000 de idioti fericiti sa lucreze pentru gugl pentru ca au papa gratis si masaj si pot sa vina cu catelu' si sa se joace cand au ei chef. Super motivati si fericiti sa-si petreaca tot timpul acolo. Geeeeeeeeez! Get a life. A job is a job, not a way of life.

Adica mergi la job ca sa faci bani cu care sa-ti platesti cheltuielile. Atat. In rest, viata ta e undeva in afara jobului, unde trebuie sa fie, in intimitate, cu prietenii, nu cu colegii, cu jumatatea cu care e bine sa nu imparti decat impresii despre job, nu si locul de munca, in nici un caz sa il fi gasit acolo. Asta e mentalitate de programator, care nu se poate dezlipi de monitor si simte nevoia sa butoneze 20 de ore pe zii (restul de 4 fiind foloosite pentru somn, cafea, oarecum mancare, pipi etc). Cred ca pentru unul indragostit de munca lui, gugl e paradisu'.

Sa fii indragostit de munca e ca si cum ... stii, am vazut la Jebel o tipa care alerga dupa niste balonase inexistente prin curtea spitalului. Era foarte fericita dar fericirea ei n-avea nimic de a face cu realitatea. Same shit with google people. Adica ei or fi fericiti acolo in lumea lor dar la naiba, oricat de mizera si infernala e lumea din afara o prefer pentru ca e reala, e palpabila, a adevarata. Aia de la google aratau indobitociti de-a dreptul, fericiti e adevarat, dar indobitociti si controlati.

Incep sa-mi pun intrebari serioase despre "the american way". Ori sunt eu de o educatie total diferita ori ceva e putred rau in danemarca ... ori amandoua.
Dar geez.. creeepy.

No comments: