Wednesday 14 March 2007

catzavencii se intoarce

Astia care scrie la Academia Catavencu nu citesc revista. Nici secretarul de redactie nu citeste revista. Eu o citesc. Si iar au sarit cu o maimutica. Un nenea care nu se semneaza decat cu initiale (ce tampenie, atat de greu era sa-si gaseasca un pseudonim?) povesteste in numarul pe care il citesc eu acuma, si care e din ianuarie sau februarie (ata ete, citim, citim dar nu exageram) o chestie. (prea multe paranteze, azi am un fix, se pare)

Cica un nenea de la Evenimentul, sanchi reporter de investigatie, de parca am avea si asa ceva prin presa (care spune ca avem, sa vina cu probe, ma, io azi chiar am un fix cu parantezele), scrie la el acolo la ziar cum ca l-o pus cineva sa afle oare cine e autorul lu' cartea aia noua, de se semneaza Belle de Nuit sau asa ceva. Si nenea de la Evenimentul isi da cu parerea ca poa sa fie ala sau ala sau alalalt.

Vine si nenea asta anonimu' si isi da cu parerea ca poa sa fie decat ala sau ala.

Baaaaaa! Pai intr-o editie din decembrie (daca tin io bine minte) era acolo ditai reportaju', cu poz, frumos, de un nenea de la Academia Catavencu (care s-a semnat, da? dar nu mai tin io minte cine era, daca zic Ioan T. Morar poate gresesc, dar s-a semnat, ma!). Si in reportaju ala zice nenea ala desteptu' cine e autorul, baga si poza cu autorul, un nenea nebarbierit, frumusel asa, printre firele de barba, langa o tanti care nu mai stiu cine era nici sa ma tai, v-o colega poetesa de-a barbosului, probabil.

Mai, mai. Asa se face la noi treaba asta cu scrisul ziarelor de te ia cu bazdaci. Profesionalismul tradat pentru senzational. Las ca mai merge una, nu-si aduc aminte cititorii, nici reporterii nu-si mai aduc aminte, nici corectorii, secretarul de redactie, hai ma, cine isi aduce aminte ce am scris noi acum o luna? EU.

2 comments:

Suntcalm? said...

Si tu esti...? :D

salahhe said...

Sunt exceptia care intareste regula, sunt acel 0,01 din statistica, sunt ala care-si aminteste si pentru care conteaza.