Monday 22 January 2007

mrrrrrr

....Am cea mai enervanta pisica din lume!
....E imposibila. Te pui si tu ca omu' pe buda, da? Cand sa te relaxezi si sa faci si tu o treaba, te trezesti cu pisicu' in mijlocu' actiunii. Nu stiu de ce are impresia ca atunci cand ma asez pe buda se intampla ceva interesant si trebuie sa fie prezenta si sa-si faca simtita prezenta frecandu-se de picioarele mele. Pai ma, cum sa te concentrezi in asemenea mediu perturbant?
....Pai omu' cand sta pe buda trebuie sa aiba oaresce conditii. Sa nu fie prea cald ca se lipesc bucile de buda. Sa nu fie prea frig ca se zgribuleste putza. Umiditatea trebuie sa fie in valorile normale. O muzica de atmosfera, lumina ambientala. Si bineinteles o carte buna. (Sau daca te taie rau de tot la momentul nepotrivit, iti aduci televizorul si iti continui vizionarea filmului.)
....Ei, in aceasta atmosfera idilica poti si tu sa simti ca poti sa scoti ce e mai bun in tine. Poti sa te caci artistic si profund. Poti savura o experienta completa si placuta. Ti-e mai mare dragul sa te eliberezi de limite, de conventii, de realitatea cruda, sa evadezi din cotidian si sa te cufunzi intr-un univers de fiecare data nou si provocator.
....Dar, nu! Eu trebuie sa fiu smulsa cu brutalitate de creatura perversa si cruda care este ea, pisica. Miauna scarbavnic cerand sa faca parte din experienta, suparata ca indraznesc sa am un moment de intimitate cu propria mea fiinta, ca nu vreau sa impart acest moment atat de special cu ea. Si isi cere drepturile de stapana a casei si a sufletului meu, mieunand a satisfactie: daca eu nu vreau, tu nu te caci, clar?
....In filme asta ar fi momentul in care se rupe muzica si se impute atmosfera (ironic, nu?). La mine e momentul in care marai la pisica, bomban ceva a avertizare, dupa care urlu la ea, o fac cu ou si cu otet, o trimit afara din baie, o trag de coada, ii trag un sut. Ei, cand observa doamna pisica virgula ca si-a atins scopul disturbator de a fi bagata in seama si am luat la cunostinta de prezenta ei atotputernica, se indreapta alene catre usa, se tranteste pe langa ea, incepe sa toarca perfid si ma priveste cu o satisfactie nedisimulata.
....Daca fac imprudenta sa pun mana pe o carte se asigura ca sunt constienta de prezenta ei scotand cate un mieunat, asa de prezenta, se tranteste pe spate, se alinta pe gresie, sgarie faianta cu ghearele. Are obiceiul sa se uite la mine cu coada ochiului. Ma pandeste si ma ignora in acelasi timp, dand din coada a superioritate.
....E de ajuns sa te scoata din sarite. Face chestia asta mai tot timpul. Si adora sa ma provoace. Se uita in ochii mei, scoate ghearele si le infige exact acolo unde nu are voie. O avertizez din voce. Nu e nevoie, stie ca face un lucru nepermis dar nu se opreste. Cresc tonul dar se preface ca nu aude. Ma ridic brusc la ea si exact in momentul in care sunt gata sa pun mana pe ea o ia la fuga. Patineaza pe podea ca in desenele animate, eu dupa ea, ne alergam prin casa ca niste copii tampiti, o prind (se lasa prinsa ca altfel n-am nici o sansa) si o ciufulesc bine. Scarba se "zbate", "zgarie", miauna a protest ... si toarce. Toarce cu nesimtire, alintata si rasfatata, exasperant de enervanta.
....Deh, fiinta cu personalitate. Ma gandesc, daca aveam caine, ii spuneam "treci" si se termina tot balciul. Oh, what's the fun in that? :)

2 comments:

Suntcalm? said...

Cand te masturbezi tot la fel se-ntampla? Nu m-am putut abtine, da' si-atunci dai ceva bun din tine...nu? =))

salahhe said...

Nu chiar, atunci mai degraba bag ceva bun in mine. :P