Wednesday 23 May 2007

mi-e cald

Mi-e cald, chiulesc de la orice. Bucurestiu e infiorator de fierbinte. Mai nou stau la birou 8 ore ca e racoare. Pastele mamii lor care nu mi-a instalat mie aerul conditionat si pastele mamii mele ca l-am amanat pana acuma. Mai nou n-am nici apa calda la dus. Fac dus pe ascuns, sa nu ma vad tremurand.

Am fost la Bucuresti. Cald. In IC aer conditionat. Teoretic. Practic dadea o briza caldutza care nu inveselea atmosfera cu nimic. Am ajuns pe la 13, mare caldura mare. Ne-au dat si aia teapa de la protv, total paguba 8 milioane, asta sa fie a mai mare tragedie. Astia de la presa din Bucuresti sunt cam pe langa bunele maniere. Ma rog, in afara de paguba, n-am rezolvat nimic. Am baut un shake lesinat de la mc'd in localul si mai lesinat din gara deprimanta. M-am vazut cu o gagica faina, macar asta bun.

Dupa arsita bucuresteana ma infig intr-un personal cu pretentie de rapid si ma bucur la gandul racorii care vine impreuna cu noaptea. Bluza mea alba de matase rezista eroic la toate aventurile mele caniculare. Ma trantesc pe bancheta mizera si oftez a usurare la gandul racorii care se va instaura. Deschid geamu, tzopai fericita. Porneste trenul, sunt cu un metru mai aproape de casa, doi .. trei ... "ce curent e" aud. Si, fatalitate, cineva inchide geamul. Adorm in chinurile caldurii, injurand tineretul studentesc care se plange de frig la 32 de grade. Ma trezesc peste cateva ore pe post de friptura inabusita, intre timp crescuse temperatura cu cateva grade si gradul de jeg si transpiratie de pe mine cu cateva kilograme. Intre timp tineretul doarme la pulovar si geaca. What the fuck? Ma extrag din capcana aia cu tenta de iad si gasesc un compartiment gol unde dorm cu vantul falfaindu-mi pe fata pana dimineata.

Ma distreaza si ma termina psihic fobia tipic romaneasca de "curent". Sunt unii care prefera sa moara de cald, sa transpire si sa se imputa decat sa lase aerul sa se miste in jurul lor. "Aerul conditionat e nasanatos, nu sta in curent, m-a tras curentul". Bullshit! E imposibil din punct de vedere biologic si fizic sa faci o infectie de la vant. Pentru ca agentii infectiosi sunt de natura organica si nu mecanica. Mai degraba te imbolnavesti daca te expui bacteriilor si virusilor care colcaie ca la ei acasa pe pielea ta transpirata decat daca lasi aerul sa circule in jurul tau. Dar de, prostia omeneasca n-are limite.

Ma frate, cand aud pe cate unul "m-a tras curentul si ma doare urechea, imi bag o tigara aprinsa in ea ca sa traga curentul afara". Frateeeee! cat de imbecil trebuie sa fii sa crezi asa ceva, ma? Oameni pe care ii crezi normali la prima vedere te sfatuiesc sa innozi o ata de coada matzei ca sa dispara negii de pe mana. Si daca le spui ca exista solutie anti negi la farmacie la un leu jumate si mai si functioneaza se uita la tine de parca tocmai ai aterizat de pe marte.

Eteee, tocmai zice la teve ca a murit Ralu Filip. Uraaaaaaa! Ceea ce le dorinm si restul imbecililor de la CNA. Ceea ce de fapt le doresc si lu Iliescu si ai lui, lu aia de la UDMR, lu Becali si jigodiilor din spatele lui, lu' tariceanu care este primul ministru al tarii si lu' Vadim care e primul nebun al tarii. Lu Vacaroiu (asta n-a murit inca, ma?) Sa ma ierte aia pe care i-am uitat da' e valabil si pentru ei.

Ma duc sa sarbatoresc un inceput bun. Traiasca Ralu! Sau, nah, ma rog ...

No comments: