Saturday 28 April 2007

cat e scorul, papusa? [arh]

Plecand de la restaurant ma intreaba taximetristul: "Gata pe azi?". Gata ce? intreb eu. Ma prind si zambesc.. am fata mai degraba de chelner decat de client. he he ... si-mi aduc aminte de cateva cazuri haioase de mistaken identity.

Intr-o seara ma intorceam cu mama de la Cucuietii din deal de la o inmormantare. Pe la Hunedoara ne oprim la gara pentru oaresce nevoi fiziologice. Mama nefiind fumatoare innebunissm in masina ore intregi asa ca am profitat de ocazie ca sa ies la o binecuvantata tigare. Vis-a-vis de gara, intr-o ditamai parcare de tiruri goala, acolo stateam eu, in costum negru cu sacou, deh, de inmormantare, sprijinita pe skoda mamei fumand fericita. Mama uitase sa mai merga la buda si statea si vorbea la telefon in masina.

In acesta atmosfera idilica, vara pe terminate, pe la 10 seara. La un moment dat apare o masina si se opreste fix in spatele skodei. Eu ma intorc si ma uit stramb la masina. Ete al dracului ditai parcarea goala si asta se trezeste sa parcheze in spatele nostru. Cum ma uitam eu asa stramb se aprinde lumina la ala in masina. Ala, un nea vasile ceva, se uita la mine, eu ma uit la el, el se uita la mine, ca in filmele cu prosti. Stinge ala becu' si numa vad ca face stanga imprejur. Ce pizda masi?!

Ala o venit in parcare, s-a oprit, s-a uitat la mine si s-a intors de unde a plecat. Cum stateam eu prostita si ma uitam in zare neintelegand care e faza numai ce aud ding! Imi picase fisa. Adica eu, la 10 seara, fumam in parcare de tiruri. Oare ce vroia Gheorghe? Ma pufneste rasul in prima faza, in a doua ma enervez ce ma, am eu fata de curva? Ma pufneste rasul din nou ca eram in costum, nu la tzol de fufa. O scot pe maica-mea din masina, o trimit naiba in gara, hai ma ca dracu stie cine se mai aduna pe aici.

Si n-ar fi prima oara. La Sibiu, tot pe la 10-11 seara, tot la costum, sacou, tigara, in fata nush carei biserici, asteptam un dobitoc sa ma ia cu masina. Si numai ce se opreste o masina cu 5 pusti in ea. Se uita la mine, ma intreaba "cat?". Eu de colo cat ce? Or plecat razand aia, m-am prins dupa aia .. in fata la biserica, ma? Da-o dracu. Si au mai fost.

Vad ca ceva nu e bine. De la moaca de curva am ajuns sa am moaca de chelnerita. Hmm.. trebuie ca fac ceva rau. He he.

Faza de cacat cu autostopul: in tineretile mele furtunoase pornisem cu un amic pe jos de la Timisoara cu destinatia Tulcea. Pe la Balea Lac ne-am separat, deci pe tronsonul Constanta-Tulcea eram singura. Nu va mai explic cum aratam dupa v-o luna de mers din autostop in autostop, saci de dormit (cort n-aveam ca era vara), in mijlocul lui August ,imbracata in ceva tricou cu dungi si pantaloni scurti, bocanci, un rucsac in spate mai mare decat mine, vai si amar de capul meu. Mergeam pe jos pe marginea soselei si mai faceam cu mana la masini. Era pustiu pe drum, n-am mai vazut asa ceva, o masina la juma de ora era mult daca trecea. Assaaaa..

Si cum mergeam eu asa voiniceste numa vad ca vine o masina din fata. Bravo ma, fiti-ar directia, il injuram eu in gand, numa vad ca se opreste. Hopaaa! Eu ma fac ca ploua si merg mai departe. Asta gagiu, deschide geamul, avea aer conditionat jigodia. "Ce faci draguta, unde mergi?" In .. mrr grr "la Tulcea" mormai fara nici un interes. "Hai ca te duc eu?". Dar e in directia aia Tulcea zic eu, intre timp maica-sa si rudele de gradul 1 erau facute posta prin diferite metode. "Nu conteaza, ma intorc." Zaaaaaaaauuu! Nu ma innebuni. "Nu, multumesc, ma descurc." Si plec mai departe. Intre timp ala mai face vo doo ture pe langa mine inainte si innapoi. Dar din fericire s-a rezumat la atata.

Merg mai departe si ma ia un gagiu cu un tractor sau ce zda masii era ala. Gagiu parea foarte pasnic, asa, avea o moaca de bleg notoriu si daca batea vantu in cabina noroc ca era legat cu centura ca altfel facea ca steguletul. Bla, bla, ma intreaba ala de unde sunt, chestii socoteli, daca-ti dau niste bani nu ne-o tragem.. Poftiiiiiim? Frate, a innebunit lupul, ce dracu, ma uit la mine, nespalata, plina de praf, tricoul, ruccsac, bocanci. Ba, nene, da-o dracu. Refuz, ala nu comenteaza, scuze domisoara, am incercat si eu ca incercarea moarte n-are. Cacat. Ma dau jos la primu' sat si mai fac si pe grozava. Cat mi-ai fi dat, intreb eu. Cat mi-ai fi cerut, intreaba el. Pai la Timisoara e cam 150 de dolari scoru'. A dracului pielea pe mine n-am putut sa ma abtin, trebuia sa vad si eu ce sunet scoate falca aluia cand se loveste de podeaua tractorului. He he ..

Cat e scoru, ma? dar halatul, cat e halatul?

No comments: